tirsdag 16. februar 2010

Informasjonskløft - første utkast!

I denne oppgaven vil jeg diskutere hvordan media er med på å skape, forsterke og motvirke informasjonskløfter. Når jeg ser disse begrepene tenker jeg at det er viktig å argumentere både for og i mot. Det er viktig å se saken fra flere synspunkter, og støtte opp det jeg sier ved å forklare, og belyse dette ved bruk av eksempler. Jeg har valgt å fokusere på følgende medier i denne oppgaven; Avis, Radio, Tv og Internett.

Ordet informasjonskløft kan defineres på følgende måte: ”Det er et skille mellom forskjellige grupper i et samfunn hvor man har ulik tilgang til kunnskap og informasjon”. Informasjonskløfter kan oppstå på grunn av mangel på språklige ferdigheter og mangel på tilgang til informasjon. Når det gjelder informasjonskløfter i et samfunn er det ofte slik at en gruppe mennesker vet noe som en annen gruppe ikke vet og da oppstår det skiller. Disse skillene har blitt tydelige etter at forskjellige medier har kommet inn i livene våres.

Noen aktuelle problemstillinger jeg vil ta for meg er hvordan/hvorfor en informasjonskløft oppstå, hvem har tilgang til mediene og hvem bruker de? Hva kan vi gjøre for å motvirke informasjonskløfter og hvordan vil det være i fremtiden?

3 kommentarer:

 1. Det meste er på plass her. Du presiserer oppgaven, definerer sentrale begrep og reiser problemstillinger. Se på problemstillingene en gang til. Er det noen av dem som er mer sentral enn de andre? Det kan være en fordel å starte innledningen med en beskrivelse av situasjonen.

  SvarSlett
 2. Heihei Tonje:)
  eg går på sogndal vidaregåande skule, og me i medieklassen fekk i oppgåve å kommentera på bloggane dikkas:)
  Eg tykkje førsteutkastet til teksten din verkar veldi bra! Likar spesielt godt den første setninga. Her får du tydeleg fram med ein gong kva du ynskjer å legga vekt på i oppgåva di:) seinare likar eg også godt at du har lagt ein plan for korleis du ynskjer å få fram informasjonen i teksten din (ved å sjå ting frå fleire sider osv.) definisjonen din av informasjonskløft er også veldig bra.
  Kanskje det hadde vore nok med ei problemstilling (for å få ein tydelegare raud tråd som held teksten saman) og det kan hende det hadde vore nok å fokusere på to, eventuelt tre medium også.
  men trur absolutt dette er starten på ein veldig bra tekst. Planen lovar vertfall bra:) lykke til me skrivinga:)

  SvarSlett
 3. Hei Tonje ! :)
  Eg heiter Janne og går på Sogndal Vidaregåande skule. Mediaklassen vår har som oppgåve å kommentere blogginnlegga dykkar. Eg syns første utkastet ditt var veldig bra og ser ut som det kjem til å bli ein bra tekst til slutt. Det er bra at du tek med argument for og imot slik at du får med begge sider. Du forklarar grundig korleis du vil skrive teksten din og definisjonen av informasjonskløft var veldig bra :) Du skriv at du vil ha med mange medier, det hadde kanskje vore bedre viss du hadde berre teke nokre av dei og heller forklara dei bedre. Ellers kan det bli rot og uoversiktleg. Du har ein veldig bra plan for korleis du skal løyse oppgåva, lykke til :)

  SvarSlett